Categorieën

Service

Post bezorgd in Schiedam - na acht jaar

Post bezorgd in Schiedam - na acht jaar
Wonen

Post bezorgd in Schiedam - na acht jaar

  • Redactie
  • 08-10-2017
  • Wonen
Post bezorgd in Schiedam - na acht jaar
SCHIEDAM - Schiedammers troffen gisteren post in hun brievenbus, die acht jaar geleden door de afzenders op de bus was gedaan.

De familie Koevermans kreeg post van journalist Ted Konings en Janet Bisschop, een vakantiekaart vanuit Brabant. Mari Dingenouts kreeg een verzoek om het abonnenementsgeld te betalen voor het blad De Binnenkant - inmiddels gestopt. Saskia van Herwijnen en Gerrit van Schuppen kregen reclamepost in de bus.

De onvermoede, onverwachte, allang vergeten post (verzonden op 20 september 2009) ging vergezeld van een schrijven van Post NL, dat een en ander verklaart. "Ons bedrijf is in het bezit gekomen van poststukken die in 2009 bezorgd had (!) moeten worden. Hierbij is ook post aangetroffen die voor uw adres bestemd is. Vanzelfsprekend betreuren wij de gang van zaken bijzonder. Wij bieden hiervoor onze oprechte verontschuldigingen aan."

Wat is er gebeurd? "Onderzoek wijst uit dat tijdelijke postbezorgers via een (inmiddels opgeheven) uitzendbureau hun werk niet hebben gedaan in de maand september van dat jaar", zo verklaart het postbedrijf. Huh? Uitzendbureau? Post van de nationale PTT wordt toch bezorgd door een beëidigd ambtenaar, in ieder geval een medewerker van het postbedrijf?!

"Wij menen er goed aan te doen de gevonden post alsnog na te bezorgen en we hebben de betreffende poststukken in uw brievenbus bezorgd met deze brief als toelichting."

Waarvan acte - en met dank.