Schiedamse postbodes controleren wijk

01-12-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Postbodes en postbezorgers in Schiedam controleren hun bezorgwijken op ongewenste situaties als rotzooi op straat. Hun werkgever Post NL wil tienduizenden brievenbestellers inzetten als 'oren en ogen' van de wijk. In Schiedam wordt twee maanden lang proefgedraaid.

Dit meldt het Algemeen Dagblad vanmorgen. In een openingsartikel onder de kop 'Postbode gaat wijk bewaken' noemt de krant de mogelijkheden die postbedrijf en de gemeente Schiedam zien voor de mensen die vijf keer in de week hun rondje maken door alle straten van de stad: foto's maken van overvolle vuilcontainers, signaleren waar hondenpoep ligt, doorgeven welke verkeersborden beschadigd zijn. Tot half december geven de werknemers van tante Pos ongewenste zaken die zij aantreffen door aan de gemente, door middel van een foto of stukje tekst via de smartphone.

Voor Post NL is het een mogelijkheid de postbodes aan het werk te houden, nu het aantal poststukken jaar op jaar daalt, zo beaamt een woordvoerster. Zij meldt ook nog dat de bezorgers voor het extra werk 'gewoon' worden betaald.