Categorieën

Service

Schravenlant vwo-ers beste verkopers

Schravenlant vwo-ers beste verkopers
Onderwijs

Schravenlant vwo-ers beste verkopers

  • Redactie
  • 04-04-2017
  • Onderwijs
Schravenlant vwo-ers beste verkopers

(V.l.n.r.): Imad Laraj, Rowwen Lansbergen, Shanya Somaroe, Pembe Nur Simsek

SCHIEDAM - Een groep leerlingen uit 5-vwo van Lyceum Schravenlant heeft afgelopen weekend getoond de beste verkopers van Zuid-Holland te zijn.

Zij wonnen deze titel bij een wedstrijd die werd gehouden op de Pier in Scheveningen. Vrijdag dingen zij mee naar de nationale titel ‘Junior Company van het jaar’.

Het winnen van de wedstrijd op de Pier, in de vorm van een marktdag, is volgens de jonge ondernemers 'het resultaat van hard werken en een goede voorbereiding'. De Schravenlant-leerlingen richtten een eigen bedrijf op: Gear JC. Dit bedrijf is erop gericht de nieuwste gadgets betaalbaar te maken voor jongeren en scholieren. Zo kun je bij Gear JC een draadloze koptelefoon kopen die niet onder doet voor die van Apple of Samsung, maar die wel meer dan € 100,- voordeliger is.

“Natuurlijk zijn er verschillen met onze dure concurrenten. Het koppelen van de koptelefoon met je smartphone duurt bijvoorbeeld de eerste keer dat je ‘m gebruikt iets langer. Maar dat is eenmalig en het geluid is gewoon supergoed”, aldus Imad Laraj, de verkoopdirecteur van het bedrijf.

Shanya Somaroe, algemeen-directeur van Gear JC, geeft aan erg trots te zijn op de neergezette prestatie. “We hebben de marktdag gewonnen en maken winst." En de Schiedamse scholieren zijn geselecteerd voor de landelijke finale in de wedstrijd Junior Company van 2017. "Vrijdag maken we zelfs kans het beste leerlingbedrijf van heel Nederland worden!”

Lyceum Schravenlant besteedt veel aandacht aan ondernemen. De school heeft ook een Business School. Vanuit dit programma doen Pembe Nur Simsek, Rowwen Lansbergen, Imad Laraj en Shanya Somaroe als leerlingbedrijf mee aan het landelijke programma Junior Company, een initiatief van Jong Ondernemen.

Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past.

De leerlingen roepen iedereen op om op Gear JC te stemmen. “We willen namelijk graag de prijs voor de publiekslieveling binnenhalen." Stemmen kan via de Facebookpagina van Gear JC.