Sluit Blokker-concern Schiedamse winkels?

16-05-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - En weer dreigen Schiedamse winkels dicht te gaan. Het Blokker-concern kondigt vandaag een grote sanering van zijn winkelbestand aan. Negentienhonderd medewerkers gaan naar verluidt hun baan verliezen.

Honderd Blokker-winkels gaan dicht, net als honderd Marskramer-winkels. Het familiebedrijf doet de formules Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar de deur uit . In totaal wil het concern af van bijna driekwart van de twee miljard euro omzet.

Het concern gaat alleen nog verder met de huishoudwinkels van Blokker. In 2018 moet er in Nederland een landelijk dekkend netwerk zijn van ruim vierhonderd vernieuwde Blokker-winkels, die het beter doen dan de oude. De enige Blokker-vestiging in Schiedam, in de Lange Kerkstraat, heeft al zijn vernieuwsslag ondergaan. De keten Marskramer kent een vestiging in Hof van Spaland. In de Nieuwe Passage is de enige overgebleven winkel van Intertoys/Bart Smit. Verder is daar ook een Xenos-winkel te vinden

Wat dat betreft kan het Schiedamse winkelbestand door de stappen die Blokker vandaag aankondigt, slechts beperkt geraakt worden. Vergelijk bijvoorbeeld de situatie met die in Vlaardingen, waar nog drie Blokker-winkels te vinden zijn en twee winkels van Intertoys/Bart Smit en één van Xenos, Big Bazar en ook van Leen Bakker. De Schiedamse winkels van deze laatste twee ketens werden al eerder gesloten.

Gerelateerd