Spanning voor oliebollenbakkers - Sterrenberg opnieuw vijfde?

27-12-2016 Nieuws Redactie

Nico Sterrenberg vorig jaar; trots op zijn vijfde plaats

SCHIEDAM - De spanning voor Neerlands oliebollenbakkers loopt op, ook in Schiedam. Winnaar van de AD-test kunnen zij al niet meer worden, want dat is meesterbakker Voskamp, vooral actief op Voorne-Putten. Ook de nummers twee en drie zijn al bekend: dat zijn respectievelijk Brokking in IJsselstein en Aad Klootwijk in Capelle aan den IJssel.

Waarderingen buiten de top drie zijn door het AD nog niet vrijgegeven. Op internet circuleert een vijfde plaats voor de Schiedamse oliebollenbakker Nico Sterrenberg, met zijn kraam op de Nieuwe Haven. De oorsprong van die informatie is dus ongewis - buurman Jan Sluijter, een van de mensen die Sterrenberg met zijn vijfde plaats feliciteert, meent deze te hebben zien langskomen toen hij op Googlede op 'oliebolllentest 2016'. Die zoektocht levert echter geen uitsluitsel op over de ranglijst met 160 oliebollenbakkers uit heel Nederland. En het zal niet geheel toevallig zijn dat Sterrenberg vorig jaar ook tot een vijfde plaats kwam, met het cijfer 9,5 dat nu op Facebook ook wordt gedebiteerd...

De Nieuwe Haven lijkt overigens wel 'the place to be'. Sluijter heeft vanavond wederom een uitverkocht huis in zijn 'minirestaurant' in het brugwachtershuisje bij de Oranjebrug - en Sterrenberg zet zich schrap voor een ongetwijfeld grote toeloop de komende dagen, oplopend naar oud en nieuw.


Gerelateerd