Categorieën

Service

Stap terug in Braziliaanse corruptiezaak SBM

Stap terug in Braziliaanse corruptiezaak SBM
Bedrijven nieuws

Stap terug in Braziliaanse corruptiezaak SBM

  • Redactie
  • 15-12-2016
  • Bedrijven nieuws
Stap terug in Braziliaanse corruptiezaak SBM
SCHIEDAM - Er blijft onduidelijkheid voor SBM Offshore in de zogeheten Petrobas-corruptiezaak.

Het in Schiedam gevestigde maritieme bedrijf meldt dat de Hoge Raad in Brazilië heeft besloten de zaak terug te verwijzen naar de aanklager voor verder onderzoek. Daarmee is het volgens het bedrijf onduidelijk wanneer er nu een definitief besluit wordt genomen in het proces. De zaak draait om steekpenningen die medewerkers van SBM en andere bedrijven jarenlang betaalden om opdrachten van staatsoliebedrijf Petrobas binnen te slepen. Nadat SBM om opheldering had gevraagd, werd begin oktober gemeld dat de Hoge Raad een besluit zou nemen over de zaak. De zaak is nu dus teruggewezen.

Op 15 juli van dit jaar sloot SBM Offshore een deal met de Braziliaanse autoriteiten en het Braziliaanse olieconcern Petrobras over de smeergeldaffaire. SBM Offshore moest 163 miljoen euro betalen, waarvan 149 miljoen aan Petrobras en de rest aan de Braziliaanse overheid. Ook werd een betaling aan SBM Offshore geschrapt.

Vooralsnog schrikken de aandeelhouders van SBM niet: de koers van het bedrijf op de Amsterdamse beurs daalt vandaag met ongeveer één procent.