Stroomopwaarts neemt 53 mensen in dienst

19-04-2016 Nieuws Redactie

MAASSLUIS / VLAARDINGEN / SCHIEDAM - Stroomopwaarts neemt 53 medewerkers in vaste dienst. Gisteren ontvingen zij hun contract bij het  Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts uit handen van de wethouders van de drie steden waarin het participatiebedrijf actief is.
 
De medewerkers waren al in tijdelijke dienst en kunnen nu aan het werk in een vaste baan.

Met de invoering van de Participatiewet per januari vorig jaar is de sociale werkvoorziening ingrijpend veranderd. Het is sindsdien niet meer mogelijk mensen met een arbeidsbeperking een vast dienstverband bij een 'sociale werkplaats' aan te bieden. De nieuwe Participatiewet gaat uit van een ‘afbouwscenario’ voor de huidige Sociale Werkvoorzieningen en verdere bezuinigingen voor de komende jaren.

Meerdere gemeenten besloten sindsdien om de aflopende tijdelijke dienstverbanden bij de sociale werkplaatsen niet te verlengen. Volgens directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts staat dit haaks op het sociale beleid van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.  "Zij hebben daarom besloten alle 53 aflopende SW-contracten wél om te zetten in een vast dienstverband." Het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking, die vaak al twee tot drie jaar werkzaam zijn bij Stroomopwaarts en haar rechtsvoorgangers (Dukdalf uit Maassluis, TBV uit Vlaardingen en BGS uit Schiedam).

De gemeenten willen hiermee volgens Curfs een signaal afgeven: "Zij willen niemand in de kou laten staan en hebben een groot vertrouwen in de ontwikkeling van deze medewerkers binnen Stroomopwaarts." Enerzijds wordt binnen het bedrijf gekeken hoe mensen met een arbeidsbeperking zich maximaal kunnen ontwikkelen en eventueel door kunnen stromen naar het reguliere bedrijfsleven; anderzijds kan Stroomopwaarts zelf een passende interne werkplek bieden als doorstroming niet lukt.

Stroomopwaarts wil als regionaal participatiebedrijf van de Waterweggemeenten zo veel mogelijk mensen aan een baan helpen. Naast mensen met een arbeidshandicap ondersteunt Stroomopwaarts ook mensen die een bijstandsuitkering ontvangen of behoren tot één van de doelgroepen uit de Participatiewet.

Op zaterdag 28 mei houdt Stroomopwaarts open dag tijdens Waterweg Werkt.


Gerelateerd