Terrasjes aan de Lange Haven

24-03-2017 Nieuws Kor Kegel

Prego krijgt tussen de ponton en het restaurant ook nog een terras

SCHIEDAM – Zodra het meubilair is aangeschaft en bezorgd is, zet Prego het terras uit. “De vergunning is reeds binnen”, zegt mede-eigenaar Vincent van Ardenne. Het terras van Prego mag bestaan uit vijf zespersoonspicknicktafels. Sinds het kadeherstel aan de Lange Haven is er minder parkeerruimte, maar méér ruimte voor gezelligheid!

Het terras van vineria-trattoria Prego komt tussen de zaak aan de Lange Haven 24-26 en de ponton die er al jaren ligt in de historische gracht. Een welkome aanvulling, vinden Schiedammers die graag aan de Lange Haven bivakkeren maar daar nooit een leuk zitplekje konden vinden.

Er was alleen het terrasje van Juan les Pins aan de Lange Haven 8. Ook daar bestaat de mogelijkheid tot terrasuitbreiding tot aan de waterkant. Bovendien gaat muziekcafé De Graauwe Hengst een aanvraag indienen om een terras op de kade te mogen beginnen.

Meer gezelligheid in een van de mooiste historische locaties van Schiedam, dat was het streven in het masterplan voor de Lange Haven, dat behalve het kadeherstel en herinrichting ook de bouw van de Taanbrug behelsde.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date