Categorieën

Service

Timmerfabriek wordt ingenieursbureau

Timmerfabriek wordt ingenieursbureau
Nieuws

Timmerfabriek wordt ingenieursbureau

  • Redactie
  • 09-06-2015
  • Nieuws
Timmerfabriek wordt ingenieursbureau

SCHIEDAM - Hoe transformeer je een timmerfabriek uit 1948 tot eigentijdse kantoorruimte? Op de Dag van de Bouw aanstaande zaterdag wil het bouwteam van het project ‘herhuisvesting GustoMSC’ laten zien hoe het dit huzarenstukje heeft klaargespeeld.

Net na de oorlog is de voormalige timmerfabriek van Wilton Fijenoord robuust gebouwd en vanaf september dit jaar wordt dit de nieuwe werkplek voor 250 tot 300 medewerkers van het Schiedamse offshore ontwerp- en ingenieursbureau GustoMSC.

Het project is een schoolvoorbeeld van het herbestemmen van een industrieel wederopbouwpand. Duurzaam herbestemmen en transformeren staan bij de oude timmerfabriek centraal en lopen als een rode draad door de fases van planvorming, ontwerp en uitvoering.

De hoofdaannemer en zijn partners willen het publiek graag dit unieke project tonen. Zij vertellen hoe je een dergelijk project aanpakt, wat er allemaal bij komt kijken, hoe de samenwerking tussen de diverse ketenpartijen verloopt, en hoe de partijen het overzicht bewaren. Het is een unieke kans om eens een kijkje te nemen op de werkvloer.

Opdrachtgevers zijn GustoMSC en Hersbach Vastgoed. De bouwpartners in dit herhuisvestingsproject zijn JHK Architecten, Advies- en Ingenieursbureau ABT, Synorga Groep, Verkaart Groep technische installaties en Van de Tempel Bouw & Ontwikkeling.

Er zijn gedurende de dag diverse rondleidingen. Het complex is te vinden aan de Daniël Pichotstraat 15 op Vijfsluizen. Geopend van tien tot vier. De bouwlocatie is helaas niet geschikt voor bezoekers die zijn aangewezen op hulpmiddelen zoals rollators of rolstoelen.

Aanstaande zaterdag wordt in heel Nederland de tiende editie van de Dag van de Bouw gehouden. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen die dag hun bouwhekken. Ook op het bouwterrein van de A4 kunnen nieuwsgierigen terecht voor een kijkje achter de schermen. Start: Woudweg 25.