Uniek stopt

21-10-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Uniek gaat dicht. Morgen is de bar-brasserie voor het laatst open.

Jolanda Arbouw en Barry Bernard, de uitbaters van Uniek, maken via Facebook bekend dat ze gaan stoppen. "Na een aflopend huurcontract, hebben we samen besloten het contract dat we opnieuw voor een periode moeten aangaan, niet te verlengen", zo stellen zij.

Dat is een streep door de rekening van Schiedam als horecastad. Veel Schiedammers waren opgetogen dat Bernard en Arbouw het voormalige café De Unie voort wilden zetten, nadat de familie Leermakers was gestopt achter de bar van de kroeg aan de Gerrit Verboonstraat, op de hoek met de Lange Haven. Veel van de sfeer van de oude Unie bleef, inclusief de mooie houten lambrisering en vloer. Maar veel werd ook vernieuwd: de kroeg werd een bar-brasserie. Je kon er terecht voor een lunch, borrel en diner. Het terras werd uitgebreid.

Dat trok oude en nieuwe klanten, maar blijkbaar waren dat er niet genoeg voor een bloeiende exploitatie. Zodoende hebben de zaken van de twee Rotterdammers in een van de oudste horecagelegenheden van de stad, niet veel langer dan een half jaar mogen duren. Zij geven aan hun energie nu te gaan steken in hun thuisstad. "We hebben de beslissing gemaakt om onze toekomst en Uniek voort te zetten in Rotterdam!" 

Duidelijk moet nog worden of een andere uitbater Uniek wil voortzetten.


Gerelateerd