Categorieën

Service

Veel banen bij Coolblue

Veel banen bij Coolblue
Nieuws

Veel banen bij Coolblue

  • Redactie
  • 03-03-2017
  • Nieuws
Veel banen bij Coolblue

Winkel van Coolblue aan het Oostplein in Rotterdam

SCHIEDAM - Coolblue is op zoek naar personeel. De internetwinkel verwacht dit jaar nog vijftienhonderd mensen aan te nemen, zo maakt het bedrijf bij monde van oprichter Pieter Zwart bekend.

Het bedrijf groeit als kool. De omzet komt naar verwachting dit jaar uit op 1,2 miljard euro. Respectabel voor ieder bedrijf, maar zeker voor een van vijftien jaar oud. De groei in 2016 beliep ongeveer 55 procent; de omzet kwam toen uit op 857 miljoen euro. Het bedrijf hield uiteindelijk negentien miljoen euro aan de inspanningen over.

Coolblue verkoopt vooral elektronica, met als belangrijk segment in het assortiment: witgoed. Zwart zegt vooral trots te zijn op de gestarte bezorgservice voor koelkasten (vandaar 'cool'-blue) en wasmachines, waarmee afgelopen jaar is begonnen. Voor het afleveren van het witgoed zet het bedrijf nu ruim driehonderd bezorgers in. Dit jaar mikt Coolblue op het openen van 'echte' winkels. Daarvan zijn er nu in Nederland vijf. Het concern verkoopt daar ook veel speelgoed, keukengerei, tuinartikelen en gereedschappen.

Om de winkels te kunnen bemensen en ook om de verdere groei van het bedrijf - met een hoofdkantoor in Rotterdam en een distributiecentrum in Capelle aan den IJssel - aan te kunnen, is het op zoek naar veel nieuwe medewerkers. Dat betekent een impuls voor de werkgelegenheid in de regio, met kansen voor personeel dat door de malaise in de detailhandel de afgelopen jaren werkloos is geraakt. Dus ook voor de tientallen Schiedammers zonder baan met ervaring in winkelverkoop en logistiek. Verder zal het bedrijf behoefte hebben aan personeel op het gebied van marketing, informatietechniek, financiën en gegevensanalyse.