Veelbelovende opdracht SBM Offshore

20-10-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - SBM Offshore heeft een veelbelovende order in de wacht gesleept. Het Schiedamse bedrijf gaat drie aanmeerplatforms ontwerpen. Opdrachtgever is het Franse Technip; de platforms zijn bestemd voor gebruik voor de kust van Australië, bij een project waar vloeibaar gas wordt gewonnen, genaamd Browse.

SBM Offshore ontwikkelde eerder een vergelijkbaar systeem voor Shell. De laatste module van dit iets kleinere aanmeerplatform, kwam onlangs gereed op de bouwplaats in Dubai. Het zal worden ingezet in Korea. SBM verkreeg deze opdracht in 2011. Het bedrijf stelt dat het bij het ontwerp zal profiteren van wat het leerde in de samenwerking met Shell en Technip in het Koreaanse project.

De platforms dienen om drijvende platforms/schepen met name bij slecht weer, aan de zeebodem te verankeren. Technip moet nog definitief besluiten of het gaat investeren in het project; dat besluit kan nog wel een jaar op zich laten wachten. Marktkenners stellen dat indien SBM Offshore de platforms ook daadwerkelijk mag gaan bouwen, dit een omzet van anderhalf miljard euro kan opleveren.


Gerelateerd