Categorieën

Service

Wat een feest...!

Wat een feest...!
Sport

Wat een feest...!

  • Redactie
  • 16-05-2016
  • Sport
Wat een feest...!
ROTTERDAM / PARIJS / HAMBURG - Wat een feest werd het weer, vandaag op de Coolsingel en ver daar voor op de Rotterdamse straten en die in veel andere plaatsen in het land, waar de lopers en volgers van de Roparun vandaag doorheen trokken. Een feest, voor de deelnemers en de toeschouwers.

Want met zo'n onthaal voel je de mogelijke blaren niet meer, laat staan de vermoeidheid. 333 Teams haalden de finish, het laatste vanavond om half zeven, de eerste drie teams kort voor elf uur vanmorgen. Daar tussenin arriveerden de teams met Schiedamse inbreng. Met dat van Argos Zorggroep als snelste. Daarna kwamen het team van Mammoet en het team Run4U, dat rond kwart over drie binnenkwam. Team Hooymeijer stond rond half vier op de Coolsingel; even nadien gevolgd door het team Politie Eenheid Rotterdam 2. Team 238 kwam rond kwart voor vier aan, even na de lopers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Overigens: een team bestaat uit maximaal acht lopers, maar telt inclusief meefietsers, chauffeurs, caterings- en verzorgingshulp al gauw zo'n 25 mensen. Flink wat Schiedammers waren dus vandaag in touw.

En waar was het nu allemaal goed voor? Behalve de kick, het plezier, het samenwerken, de buitenlucht, de teamgeest, de expressie, de zorgen-verdrijving en het lekker diep gaan, ging het ook om geld. Het politieteam met de Schiedamse wijkagent Kees Koopmans was alleen al goed voor veertienduizend euri. En er zal de komende dagen nog veel geteld worden, maar de organisatie geeft momenteel een bedrag van 2,2 miljoen euro op als opbrengst... Ongelofelijk!

Heel veel foto's werden er ook vandaag gemaakt - u treft hier een kleine selectie aan. Met dank aan de fotograven van FlashphotoNL.