Wielenproductie Fontijne voortgezet

24-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Onder de naam Fontijne Holland wordt de wielenproductie van het voormalige Fontijne Grotnes voortgezet. Dat bedrijf ging eind vorig jaar failliet.

Op het terrein van Fontijne Grotnes wordt het nieuwe hoofdkantoor inclusief productiehal van Fontijne Holland gerealiseerd. De keuze voor de locatie is niet toevallig, aldus Kees Scholtes, manager van het nieuwe bedrijf. De naam Fontijne is volgens hem onlosmakelijk verbonden met Vlaardingen. Het nieuwe personeel komt voor een belangrijk deel ook uit de regio. Zij werkten al voor het voormalige moederbedrijf. “Ik kies voor ervaren en gekwalificeerde mensen op sleutelposities. Van engineering tot assemblage en van testen tot service en onderhoud. Daardoor kan ik garanderen dat ons team daadwerkelijk de kennis en ervaring heeft om onze klanten vakkundig te ondersteunen”, aldus Scholtes.

Nadat het Vlaardingse bedrijf Fontijne Grotnes eind vorig jaar failliet ging, bleek er al direct grote belangstelling voor bepaalde onderdelen van het concern. “Door de focus louter te richten op specialistische activiteiten, kunnen we nog efficiënter werken dan voorheen en daarmee de kans op succes vergroten”, vult Scholtes aan.

Fontijne Holland is in het bezit van alle exclusieve eigendomsrechten met betrekking tot de wielenproductielijnen. Het voormalige moederbedrijf Fontijne begon in 1909 in Schiedam en verhuisde in 1954 naar Vlaardingen. Het vervaardigde onder meer machines voor de automobiel-, olie- en gasindustrie, platenpersen en voor de witgoedindustrie. In 1964 startte Fontijne een vergaande samenwerking met de Amerikaanse onderneming Grotnes.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date