Wordt Frankeland voor derde keer Beste Werkgever?

14-06-2018 Nieuws Kor Kegel


SCHIEDAM – Het is wat prematuur, want het onderzoek van Effectory en Intermediair is nog lang niet afgerond, maar als tussenstand kan worden vermeld dat de Frankelandgroep goede papieren heeft om voor de derde keer op rij de landelijke titel Beste Werkgever in de wacht te slepen.

In de ‘strijd’ om die titel heeft de Frankelandgroep opnieuw zeer hoge scores behaald in de categorie ‘Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg’. “We gaan weer hoge ogen gooien!’’, zegt Ben de Koning, bestuurder van de Schiedams-Vlaardingse zorginstelling met vijf locaties en thuiszorg.

In 2016 deed de Frankelandgroep voor het eerst mee met de al vele jaren durende poll van Effectory en Intermediair. Meteen kwam de Frankelandgroep uit de bus als Beste Werkgever van Nederland. Het jaar daarna wist de Frankelandgroep die titel te prolongeren. Of het ditmaal voor de derde keer lukt… dat zal pas in februari volgend jaar duidelijk zijn, want voorlopig onderzoeken Effectory en Ingtermediair nog veel andere bedrijven en instellingen.

Maar de nu behaalde cijfers klinken weer veelbelovend. Een 8,8 overall, waar het landelijk gemiddelde van de andere onderzochte instellingen op 7,1 ligt.

Wat het werk betreft geven de medewerkers van de Frankelandgroep de volgende cijfers: trots op het werk 9,2 (landelijk gemiddelde 8,3); plezier in het werk 9,1 (landelijk 8); zinvol werk 9,1 (landelijk 8,5); kans krijgen beter te presteren 8,4 (landelijk 7,2); en werkdruk niet te hoog: 76,5 procent (landelijk 55,3 procent).

Over het team waar de medewerkers in werken, zijn er de volgende scores: samenwerking binnen het team 8,5 (landelijk 7,9); vertrouwen in collega’s 8,5 (landelijk 7,7); vertrouwen in de manager 8,2 (landelijk 7,9).

De cijfers over de organisatie laten opmerkelijk grote verschillen zien tussen de scores van de Frankelandgroep en die van de andere instellingen in Nederland gemiddeld. Organisatie als werkgever een 9 (landelijk slechts 6,9); trots op de organisatie 9,1 (landelijk 7,1); zich gewaardeerd voelen door de organisatie 8,7 (landelijk 6,8); vertrouwen in de leiding 8,8 (landelijk 6,9).

En over de toekomst denken de medewerkers er zo over: vertrouwen in de toekomst van de organisatie 9,1 (landelijk 7,4); van plan op zoek te gaan naar ander werk buiten de organisatie 3,5 procent (landelijk liefst 10,5 procent).

En dan is er nog de net promotor score, ofwel het resultaat van medewerkers die negens en tienen geven. Die score komt bij de Frankelandgroep uit op 64,1 tegen een landelijk gemiddelde van slechts 4,1.

In een intern rondschrijven danken bestuurder Ben de Koning en directeuren Pepita Breugem, Minke de Jong en Roel van Tongeren de medewerkers voor hun inzendingen. Want zeventig procent (808 van de 1166) heeft de door Effectory via de mail uitgezette enquêteformulieren volledig ingevuld en op de juiste wijze verzonden. Ook die respons is hoog als je het vergelijkt met het landelijk gemiddelde. De respons is meer dan genoeg om de resultaten van de enquête betrouwbaar te mogen noemen. Over de resultaten: "Ze zijn prachtig!’’ schrijven bestuur en directie. "Jullie blijken op alle onderdelen veel hoger te scoren dan het landelijk gemiddelde in onze sector.’’

Aan het onderzoek van Effectory en Intermediair doen honderden bedrijven en instellingen uit heel Nederland mee. Meer dan 200.000 medewerkers vullen de enquête in. Het onderzoek is nog lang niet afgerond en de huidige cijfers zijn een soort tussenstand, maar: "Wij denken met deze score en cijferlijst een goede kans te hebben op opnieuw een topnotering, net als in 2016 en 2017. We zijn supertrots op jullie!’’, aldus het managementteam van de Frankelandgroep.

De lijst van honderd beste werkgevers geeft een objectief oordeel over best werkgeverschap. Het inspireert veel andere organisaties om het ook beter te doen, zeggen Effectory en Intermediair.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date