'De Gheyn' hangt ook op de werkkamer van de burgemeester

22-01-2019 Nieuws Redactie

Burgemeester Lamers en Caroline Nieuwendijk (bestuurslid HVS); foto's: Grada en Sjaak Meijer

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers nam zaterdag dan toch 'de eerste puzzel' De Gheyn in ontvangst. Dat gebeurde in het lokaal van de Historische Vereniging Schiedam op de Hoogstraat.

De legpuzzel is gemaakt naar de stadsplattegrond die Jacob de Gheyn in 1598 maakte. Het is een 'klassieker', die grote bekendheid geniet onder mensen met een historische interesse. "De Gheyn geeft zeer gedetailleerd aan hoe Schiedam er uitzag en daardoor is de kaart een bron van kennis over het sociaal-economisch leven in de stad", aldus de uitgever van de puzzel, de Historische Vereniging. Ook burgemeester Lamers heeft de kaart op zijn werkkamer hangen, zo vertelde hij nadat hij de legpuzzel in ontvangst nam. Daarop ontdekt hij 'steeds weer nieuwe details'. Het was eerder de bedoeling de puzzel nog voor oud en nieuw te overhandigen, maar dat lukte toen 'agendatechnisch' niet.

Het gemeentearchief Schiedam heeft voor de productie van de puzzel een hoogwaardige scan ter beschikking gesteld van de kaart van De Gheyn. De puzzel wordt door de vereniging voor € 14,95 te koop aangeboden.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date