'De Paling' gearresteerd na liquidatiepoging

10-01-2022 Nieuws Redactie

Dominicaanse Republiek, toeristische trekpleister; foto: Pixabay


SCHIEDAM - Cor P. is aangehouden in de Dominicaanse Republiek. Dat bericht de Amsterdamse krant Het Parool vandaag als eerste.

De 38-jarige P. is Schiedammer en vluchtte in januari 2020 uit Nederland nadat levenslang tegen hem was geëist voor een onderwereldmoord. Hij had zijn  enkelband doorgeknipt. De band droeg hij omdat hij het laatste deel van zijn celstraf voor een poging tot liquidatie in 2009, thuis mocht uitzitten. Overigens werd hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, zie dit artikel. P. staat te boek als een van de 'tattookillers' en draagt de bijnaam De Paling.

Hij zou afgelopen dinsdag zelf een aanslag hebben overleefd. Bij de poging hem te doden raakte hij wel gewond, zo meldt Het Parool. Volgens de krant beschoten twee mannen op een scooter P. vorige week toen hij in zijn witte terreinwagen in het centrum van het Dominicaanse toeristenoord Las Terrenas was. Volgens de lokale politie is hij door drie kogels geraakt. In het ziekenhuis werd hij gearresteerd, nadat de politie zijn appartement had doorzocht. P. stond internationaal gesignaleerd. Nederland en de Dominicaanse Republiek hebben geen uitwisselingsverdrag.