'Delftse' kaarsjesavond is De Kok slecht bevallen

08-01-2020 Nieuws Redactie

Gerhard de Kok is niet blij met de veranderingen

SCHIEDAM – Naarmate hij ouder wordt gaat zijn zinsbouw er niet op vooruit, maar nog altijd komen de bedoelingen van Gerhard de Kok duidelijk over. Hij heeft gemerkt dat veel Schiedammers gepikeerd waren over de gang van zaken tijdens de kaarsjesavond op donderdag 12 december in de Schiedamse binnenstad. En wat doet De Kok dan normaal gesproken? Dan klimt hij in de pen. Hup, weer een brief aan de gemeenteraad.  

De essentie van zijn klacht is dat de organisatie van de kaarsjesavond ditmaal is uitbesteed aan De Burgemeesters, een creatief lab aan de Schieweg 80 in Delft. Voorheen deed Fun-key Events het, gevestigd aan de Westvest 38 in Schiedam. “Fun-key deed het naar tevredenheid en de kaarsjesavond was perfect verzorgd”, zegt De Kok. Het is weer eens een ander geluid. Soms hoor je in Schiedam ook de verzuchting dat Fun-key weer is ingeschakeld. Maar De Kok neemt het voor het Schiedamse evenementenbureau op.

“Het is een zeer slechte zaak dat de uitbesteding naar Delft is gegaan terwijl wij in Schiedam zeer goede evenementenbureaus hebben en onze belasting-euro’s in onze stad hadden kunnen blijven; dat is zeer belangrijk, eerst in je eigen stad aanbesteden en dan buiten je eigen stad als er geen goede professionele bureaus zouden zijn”, aldus De Kok. 
“Was men soms in Schiedam uitgekeken op een vast gegeven dat geweldig overkwam: het beeld op de zijflanken van het oude stadhuis waar de kinderen op de trappen stonden te zingen; prachtig de trotse ouders en burgers die daar veel plezier aan beleefden. Dat was onze kaarsjesavond in Schiedam. De verandering door een groot podium te plaatsen is slecht bevallen bij de burgers in Schiedam en het kwam ook zeer negatief over”, houdt De Kok het gemeentebestuur voor.  

Hij vraagt zich ook af waarom het programma uit de hand liep. De kaarsjes werden met een half uur vertraging aangestoken en daar bestond bij het wachtende publiek veel onvrede over, meldt De Kok.