'Grapperhausje' door B&W op terras Brasserie Stadhuis

05-06-2021 Nieuws Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Het 'Grapperhausje' waaraan college van B&W en ambtelijke ondersteuners van het college zich gisteren hebben bezondigd, is 'talk of the town' in Schiedam. Gistermiddag na hun vergadering in het oude stadhuis, borrelden zij op het terras van Brasserie Stadhuis, met méér dan twee personen aan één tafel.

Op de foto (naam van de fotograaf is bij de redactie bekend) zie je aan één tafel wethouders Van der Laan, Van Aaken en Ooijevaar. Aan het tafeltje ernaast zie je wethouder Houtkamp, die de al maanden wegens oververmoeidheid ziek thuis zijnde wethouder Bregman vervangt.

Wat doe je dan als horeca-ondernemer die afhankelijk is van de gemeente waar het gaat om het afgeven van vergunningen, onder toeziend oog van de overige bezoekers op een goed gevuld terras? De gemeente die bovendien je huisbaas is. Spreek je dan je gasten op het overtreden van de regels aan of zie je lijdzaam toe? Als college van B&W breng je zo een horeca-ondernemer toch in een netelige situatie? Overigens, ook burgemeester Lamers - niet zichtbaar op deze foto - schoof voor deze vrijdagmiddagborrel aan.

Een bloemlezing van de reacties die rondgaan op social media en die zich vooral op de burgervader richten:
"Voor ons geldt dat niet, voor alle anderen natuurlijk wel. Het viel velen op op de terrassen op de Grote Markt. Hij werd er ook op aangesproken. Het goede voorbeeld geven. Of zoiets. Arrogantie van de macht."

"Ja was echt zo lullig. Wij mochten niet en hij... echt geen burgervader die het goede voorbeeld gaf. Het was 1 persoon teveel."

"Dan ook nog onder de afzetting met de wethouder D66 samen door naar de plek in plaats van melden bij de ingang en handjes eerst desinfecteren eerst.." (vandaag 5 juni gaat de verruiming in naar vier personen aan één tafel op 1,5 meter afstand, reserveren vooraf blijft verplicht, dat mag aan de deur van het terras, een gezondheidscheck blijft verplicht, red.).

We hebben de gemeente om een reactie gevraagd.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast; het college was niet neergestreken op het terras van Lucas Drinkwinkel maar bij Brasserie Stadhuis.Gerelateerd