'Kleine' neushoorn misschien vandaag live te zien

19-11-2020 Nieuws Redactie

Foto: Diergaarde Blijdorp


ROTTERDAM - De vele Blijdorpfans in Schiedam kunnen vandaag hun hart weer ophalen: de 'diergaarde' is na twee weken sluiting weer open.

Met een speciale attractie: de jonge neushoorn die vorige week werd geboren en nu al parmantig rondstruint. Gisteren mocht hij voor het eerst naar buiten, en dat zal vandaag opnieuw het geval zijn, als het weer niet te slecht is.

Gisteren was de 'kleine' wat aarzelend. Moeder Naima wilde wel graag een luchtje scheppen maar dan alleen samen. Bij de tweede poging durfde de boreling wel naar buiten en  hobbelde hij dapper achter zijn moeder aan. Het modderbadje was snel gevonden.

Het is voor de derde keer dat in Diergaarde Blijdorp èn in een Nederlandse dierentuin een zwarte neushoorn is geboren. Een unieke gebeurtenis en een drievoudige primeur voor Diergaarde Blijdorp. Via de webcams konden vele fans de bevalling vanuit de huiskamer volgen. De webcam-streams zijn op de dag van de bevalling zo’n 400.000 keer bekeken, zo meldt Blijdorp.

Voor wie de kleine neushoorn, die zijn naam nog moet krijgen, live in actie te zien is het wel zaak om zich even goed te informeren over het reilen en zeilen in de dierentuin; er moeten voor een bezoek tijdsloten worden gereserveerd.


 


Gerelateerd