'Verbazing' over vrijwilligersattentie

17-11-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - "Verbazingwekkend" noemt raadslid Monique Rotteveel de geste van het Servicepunt Vrijwilligers, in casu de gemeente Schiedam met betrekking tot het jaarlijkse dank-je-wel aan de Schiedamse vrijwilligers.

Rotteveel kwam 'ter ore' dat de vrijwilligers dit jaar bedankt worden met een bioscoopkaartje. "Let wel... voor op zaterdagochtend 7 december 10.00 uur!"

Dat is een weinig aantrekkelijk aanbod, vindt Rotteveel. "Het openbaar vervoer rijdt zo vroeg niet vanuit bepaalde delen van de stad en op zaterdagochtend staan veel vrijwilligers op sportvelden of degelijke." Bovendien is de attentie niet te vergelijken  met de Proosjemunten die vorig jaar en het jaar daarvoor werden ingezet als bedankjes. Vrijwilligers konden ermee voor vijftien euro besteden bij de lokale middenstand. "De gemeente gaat in deze wel de winkeliers voorbij", aldus het raadslid.

"Schiedam kan niet zonder vrijwilligers, zij zijn erg waardevol voor onze stad en dan deze mensen op deze manier verblijden (nou ja verblijden!)"

Rotteveel zegt namens haar fracie Lokaal Onafhankelijk Schiedam op onderzoek uit te gaan. Ze kreeg al steun van Maarten Reuderink van de Ouderenpartij. "Als dit klopt, is het belachelijk en zal de OuderenPartij Schiedam LOS in deze volledig steunen."Gerelateerd