3600 Kilo hasj in Spaanse Polder

22-03-2018 Nieuws Redactie

De onderschepte drugs; foto: politie

ROTTERDAM - De politie heeft, in samenwerking met verschillende betrokken instanties, afgelopen dinsdag 3600 kilo hasj in beslag genomen bij een bedrijf dat opslagboxen verhuurt in de Spaanse Polder. Daarbij werden acht arrestaties verricht.

Het zogenaamde Harc-team (een samenwerkingsverband van douane, Zeehavenpolitie, Fiod en Openbaar Ministerie), kreeg enkele dagen voor de aanhoudingen tijdens een controle informatie over de komst van een container vol softdrugs via de Rotterdamse haven. De container was afkomstig uit Libanon.

Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche startten een onderzoek om de drugs te achterhalen en de verantwoordelijke verdachte(n) aan te houden. Het onderzoek leidde naar een bedrijf met opslagboxen aan de Thurledeweg in de Spaanse Polder. Volgens informatie van de politie zou de bewuste container daar gelost worden. Bij de start van het lossen, dinsdagochtend, greep het arrestatieteam in en werden drie hoofdverdachten en vijf andere mannen aangehouden. De vijf werklui zijn na verhoor heengezonden, een zestigjarige Nederlander en twee Libanezen van 41 en 71 jaar oud, zitten nog vast. Het onderzoek leidde de politie vervolgens naar de woning van de Nederlander in Rijswijk. Daar werden twee vuurwapens aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Sinds enkele jaren werken politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de douane, de gemeente en het bedrijfsleven samen om de illegale en criminele activiteiten in de Spaanse Polder aan te pakken. Zo zijn diverse malafide bedrijven gesloten, is crimineel vermogen in beslag genomen, zijn boetes opgelegd en wordt het bedrijventerrein aantrekkelijk gemaakt maken voor nieuwe bedrijvigheid.

Gerelateerd