5303 Handtekeningen aangeboden in vijf minuten

24-05-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Vanavond bood een delegatie van verloskundigen en huisartsen 5303 handtekeningen aan om hun argumenten voor het behoud van de geboortezorg en kindergeneeskunde in het Schiedamse ziekenhuis kracht bij te zetten. De delegatie bestond uit Bram Sprij, huisarts te Maassluis en voorzitter van de Huisartsenkring WSD, Iris Lensveld, verloskundige en en voorzitter van Verve, Corrina Smit, verloskundige en de Vlaardingse huisarts Marjan Tenk. Deze laatste doet verslag.

"We werden om 5 over half 8 opgehaald door twee dames die ons naar een kamertje brachten, alwaar we opgewacht werden door drie leden van de raad van toezicht van het ziekenhuis en de drie leden van de raad van bestuur. Een van de toezichthouders was naar verluidt op vakantie. Apart om met zo'n klein aantal te besluiten; in de statuten staat dat de raad van toezicht uit minimaal vijf personen bestaat en maximaal zeven. Er is ook een vacature.
 
Het was een wat magere ontvangst in een ruimte die volgens mij nergens meer voor gebruikt werd. Het was een staande receptie. Ons werd geen kopje koffie of thee aangeboden. Ik maakte een foto terwijl Bram Sprij de raad van toezicht toesprak, maar mij werd vriendelijk gevraagd deze foto om privacyredenen niet te publiceren en dat zal ik respecteren.
 
We hebben 5303 handtekeningen aangeboden en tientallen kindertekeningen. Na vijf minuten werden we weer naar de uitgang van het Franciscus Gasthuis geleid."
 

Bekijk de foto's


Gerelateerd