Aan de bak als zakkendragers

06-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De molens boeiden de leerlingen van de tweede klassen van Lyceum Schravenlant het meest, maar het hardst aan de bak moesten ze rond het Zakkendragershuisje. In het kader van het project Erfgoedspoor gingen de vier klassen Havo en VWO op ontdekkingstocht naar het Schiedam van 250 jaar geleden.

Zij moesten zoet, zuur en zout onderscheiden in het Jenevermuseum, kregen de werking van De Drie Koornbloemen uitgelegd (machtig mooi!). In Jeneverie ’t Spul hanteerden zij oude gereedschappen. En ze lieten het Schiedamse verleden herleven door als echte zakkendragers de lading uit een gelost schip naar het thuishonk te versjouwen. Dat was flink beulswerk, dat zo af en toe de adem benam. Maar het leek beter dan een dag in de schoolbanken. Kijk maar eens op de foto's.

De leerlingen van Schravenlant volgen onder het motto 'Boek dicht en klas uit!' ieder jaar een erfgoedspoor door Schiedam. Daarbij krijgen zij het hele proces van korrel tot borrel uitgelegd en getoond. Onderweg strijden ze onderling om 'De Grote Brandersbeker’.Bekijk de foto's