Aanhoudingen voor vechtpartij

01-01-2018 Nieuws Redactie

Foto: Toezicht & Handhaving

SCHIEDAM - Twee vechtende jongeren zijn vannacht aangehouden op het Stationsplein.

Toezichthouders van de gemeente zagen daar via de opgehangen camera's een vechtpartij ontstaan. De politie kon snel de twee aanhoudingen doen.

Schiedam is het nieuwe jaar overwegend goed begonnen, zo meldt de gemeente. Tijdens de jaarwisseling deden zich in de stad geen grote incidenten voor. "De hulpdiensten hadden het erg druk", maar dit was vooral met preventieve acties.

Niet dat de Schiedamse jeugd zich poeslief hield aan het verbod om voor zes uur 's avonds vuurwerk af te steken. Volgens de gemeente werd er voordien al 'vrij veel' vuurwerk afgestoken.

Burgemeester Cor Lamers: “Door de hele stad hebben we al ruim voor de jaarwisseling brandbare materialen van straat gehaald. Daarvoor hebben we ook dankbaar gebruik gemaakt van tips van Schiedammers. Tijdens de jaarwisseling zelf konden we zo sneller ingrijpen als er ergens toch een brandgevaarlijke situatie ontstond. Helaas moeten we constateren dat sommige mensen toch vuurwerk afstaken in de vuurwerkvrije zones.”

Grote incidenten waren er niet. De gemeente noemt de kruising Boylestraat/Van Marumstraat, waar de brandweer in actie moest komen voor een vreugdevuur. Dat leverde gevaar voor de omliggende woningen. Op het Vriendschapsplein werd twee keer een brandje geblust. Daar was het zeer druk met jongelui en buurtbewoners, wat leidde tot extra aandacht van de politie. Volgens de gemeentewoordvoerder konden de hulpdiensten 'op tientallen andere plekken' voorkomen dat er een vreugdevuur zou ontstaan of kon de brandweer het beginnende vuur snel blussen. Irado voerde de brandbare spullen af. Op de Parkweg, in de Aleidastraat en de Mariastraat sneuvelden enkele ruiten door het afsteken van zeer zwaar vuurwerk. Een kapsalon op de Parkweg liep schade op.

In totaal ruim twintig Schiedammers kregen in de aanloop naar de jaarwisseling een bekeuring voor het te vroeg afsteken of het voorhanden hebben van vuurwerk. Medewerkers van team Toezicht & Handhaving van de gemeente hebben 'goede gesprekken'  gevoerd met de ouders van een enkele soms heel jonge kinderen die zwaar en illegaal vuurwerk afstaken. De komende week brengt de gemeente de schade door (vuurwerk)vandalisme aan speeltuintjes, afvalbakken en andere gemeentelijke eigendommen in kaart.Gerelateerd