Aanpak scooter overlast: 25 bekeuringen

08-01-2016 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - De controle die gisteren door de politie in Schiedam werd gehouden, leverden scooterrijders in totaal 25 bekeuringen op. De controle, tussen vijf en tien 's avonds, staat te boek als een zogenaamde ASO-controle: eentje voor de aanpak van scooter-overlast, bezorgscooters met name.

De wijkagenten van Schiedam-Centrum, Van der Ende en Koopmans, zetten de controle op, samen met een politieagent-in-opleiding en in samenwerking met de gemeente Schiedam en het Team Verkeer van de eenheid Rotterdam. Er werden twee controleplaatsen ingericht, eentje op de Buitenhavenweg en een op het Land van Belofte.

In totaal werden 41 scooters gecontroleerd; 25 keer leverde dat dus een bekeuring op. Onder meer voor het niet bezitten van een rijbewijs, onverzekerd rijden, rijden over het voetgangersgebied en het negeren van rood licht. De hoogst gemeten snelheid op de rollerbank was 75 kilometer per uur. Één bestuurder had teveel alcohol gedronken.

Ook zijn er achttien personen preventief gefouilleerd; hierbij zijn geen bijzondere zaken aangetroffen, aldus de politie. Die aankondigt dat controles als deze de komende maanden vaker zullen voorkomen.