Aboutaleb over sluiting van het ziekenhuis in Schiedam

25-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Lezer Liesbeth van Duijn wist niet wat ze hoorde. Donderdag keek ze naar Jinek op RTL4 en hoorde de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb spreken over het ziekenhuis in Schiedam. En de sluiting daarvan.

Aboutaleb was aan tafel in gesprek met Ernst Kuipers, directeur van het Erasmus MC. Het gesprek ging over het Pandemic & Disaster Preparedness Center, een initiatief van het Erasmus MC, de TU Delft, de EUR en de gemeente. Hoe kan de voorbereiding op rampen, door de natuur of de mens veroorzaakt beter? Kuipers vertelt dat hij op de vraag die Aboutaleb door de jaren heen stelde, 'zijn jullie er in de zorg klaar voor?' steevast antwoordde dat als er iets op pakweg de Maasvlakte gebeurt, de Rotterdamse ziekenhuizen de hulp van de collega's in Den Haag, Utrecht en verder kunnen inroepen.

Aboutaleb reageert: "We hebben zeer indringend gesproken - we zijn het niet met elkaar altijd eens - over het sluiten van het Havenziekenhuis. Over het sluiten van een ziekenhuis in Schiedam. We hebben het allemaal zo precies uitgedokterd dat er geen overcapaciteit in het systeem zit."

Hoorde zij het goed? Sluiting van het ziekenhuis in Schiedam? Hoezo dan, wanneer dan?

Navraag bij de woordvoerster van de Rotterdamse burgemeester brengt uitsluitsel: "Het was een verspreking. Hij bedoelde het ziekenhuis in Spijkenisse destijds."

Voor wie het nog eens na wil luisteren, vanaf minuut veertig hier: https://www.rtlxl.nl/programma/jinek/b91158e7-c4fa-38ff-9050-9d747d46a75b,Gerelateerd