Acht Schiedammers in bijstand betrapt met huisje in buitenland

23-02-2019 Nieuws Redactie


MAASSLUIS - Stroomopwaarts heeft in de afgelopen drie jaar acht keer een onderzoek uitgevoerd naar vermogen in het buitenland van Schiedammers met een bijstandsuitkering. In alle gevallen leidde dat tot beëindiging van de uitkering en terugvordering van ten onrechte verstrekte uitkeringen.

Dat blijkt uit cijfers die B&W van Maassluis heeft verstrekt op basis van vragen van Forum voor Maassluis. In de regel gaat het om een tweede huis(je) in het buitenland.

In Vlaardingen werd drie keer een onderzoek ingesteld, in Maassluis één keer, steeds me stopzetting en terugvordering als resultaat.

De Schiedammers die de regels bleken te ontduiken hadden bezittingen in Turkije (drie keer), Suriname (twee keer), België, Spanje en India.

Stroomopwaarts wordt geacht als uitvoeringsorganisatie op het terrein van werk en inkomen ook onderzoek te doen naar mogelijke fraude. "Als onderdeel van een onderzoek naar vermogen kan er onderzoek naar vermogen in het buitenland worden gedaan", zo stelt het Maassluise college. Stroomopwaarts besluit tot een onderzoek op grond van criteria die zijn benoemd in het beleidsplan Hoogwaardig Handhaven. Daarbij werkt de uitvoeringsorganisatie samen met het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF).Gerelateerd