Acht ton contant geld gevonden in witwasonderzoek

28-03-2022 Nieuws Redactie

Op twee woonadressen in Schiedam zijn doorzoekingen geweest waarbij beslag is gelegd op een geldbedrag van ruim 800.000 euro; foto: FIOD


SCHIEDAM - Bij een actie van een combiteam van de politie en FIOD op 24 maart in Schiedam zijn een 58-jarige man en een 61-jarige vrouw aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van witwassen van crimineel geld. Op twee woonadressen in Schiedam zijn doorzoekingen geweest waarbij beslag is gelegd op een geldbedrag van ruim 800.000 euro. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanleiding van het onderzoek door het Regionaal Financieel Team naar verdachten was een melding. Bij de rechercheurs van het combiteam ontstond vervolgens het vermoeden van witwassen. Na de aanhouding zijn de verdachten uit Schiedam meegenomen voor verhoor. In de twee woningen is naast de acht ton ook beslag gelegd op de administratie. Tijdens deze doorzoekingen is gebruikt gemaakt van geldhonden van de douane.

Het integrale afpakteam ConfisQ, een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie, heeft ook bijstand verleend. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date