Afsluiten of niet - hoe ga je in december met speelplaatsen om?

17-12-2020 Nieuws Redactie

Het speelterrein rond het gemaal, in Schiedam-Oost; foto: Ester van Aalst


SCHIEDAM - Denken jullie echt dat dit werkt, zo vroeg Ester van Aalst zich hardop af toen ze de hekken zag om het speelterrein bij het gemaal aan de Marconiweg.

Het is een discussie zonder goed antwoord: moet je kwetsbare objecten afschermen van vandalen, of is dat de kat op het spek binden?

Wat Van Aalst betreft zou het beter zijn de speeltuin gewoon open te laten. Want: "Buiten spelen is nu zo broodnodig!" En vandalen komen er toch wel in als ze willen.

De gemeente Schiedam reageert dat afsluiten 'helaas noodzakelijk' is. Dit ter voorkoming van schades en vandalisme. "Indien de jeugd eroverheen klimt is het helaas zo, maar we hopen op het gezonde verstand bij de jeugd. Indien het alsnog wordt vernield, dan zit de wijk weken zonder een speelplek. Vandaar deze keuze.''

Monique Pietersen reageert dat hetzelfde geldt voor de voetbalkooi bij de Akkers. Die is volgens haar 'veel te vroeg dichtgegaan'. "Kinderen kunnen hier makkelijk tot eind december heerlijk spelen. Gooi die kooi eind december dicht. Nu kunnen die kinderen nergens terecht. Die vandalen klimmen er overheen; kleine kids zijn de dupe."Gerelateerd