Aidaprima groet Schiedam, voor het eerst

20-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Schiedammers hebben gisteren en vanmorgen voor het eerst de Aidaprima kunnen bewonderen op de Nieuwe Waterweg. Het schip met het opvallende oog en een mond, kwam nog niet eerder aan in Rotterdam. Het is bezig aan zijn zogenaamde maidentrip, maar zal de komende tijd een veelgeziene gast worden in onze contreien.

De Aidaprima is ruim driehonderd meter lang en kent achttien verdiepingen. Het schip van rederij Aida biedt plaats aan 3300 passagiers en negenhonderd bemanningsleden. De passagiers hebben keuze uit 1643 hutten, dertien restaurants, achttien bars en een ruim 8000 vierkante meter groot zonnedek. De vier elementen komen nadrukkelijk terug aan boord als thema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek heeft een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Het schip is in Japan gebouwd en bezig met zijn eerste trip door Europa. De aflevering door de bouwer ging met het nodige oponthoud gepaard. Naar verluidt is het schip een van de energiezuinigste cruiseschepen die er bestaat. De Aidaprima maakt onder meer gebruik van luchtsmering, wat zorgt voor minder wrijving tussen de romp en het water. Het kan varen op vloeibaar aardgas.

De Aidaprima vaart vanaf 5 mei wekelijks vanaf de Wilhelminapier een route die langs Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge voert. Vooral veel Duitsers zullen er naar verwachting gebruik van gaan maken. Roterdam wordt de thuishaven van de Aidaprima.

Het cruiseseizoen op de Noordzee is nu echt losgebrand: de komende weken worden bij Hoek van Holland ook de MS Rotterdam, de Regel Princess en de MS Zuiderdam verwacht. Op 20 mei zal koningin Maxima in Rotterdam de MS Koningsdam dopen.Gerelateerd