Categorieën

Service

Alle leerlingen van groep 8 krijgen fraai Schiedams afscheidscadeau

Alle leerlingen van groep 8 krijgen fraai Schiedams afscheidscadeau
Uit

Alle leerlingen van groep 8 krijgen fraai Schiedams afscheidscadeau

  • Redactie
  • 29-06-2017
  • Uit
Alle leerlingen van groep 8 krijgen fraai Schiedams afscheidscadeau

Voorafgaande aan hun fietstocht door Schiedam namen de leerlingen van Loep met veel plezier het Schiedamse fotoboek door

SCHIEDAM – De ooooh’s en aaaah’s waren op de Schiedamse basisscholen gisteren en vandaag niet van de lucht. “Wat mooi!” “Wat een prachtige foto’s!” Maar ook reacties als: “Mijn straat staat er ook in!” En: “Dit zal ik altijd bewaren! Want dan kan ik later mijn kleinkinderen laten zien hoe Schiedam eruit zag in de tijd dat ik op school zat.”  

Vele honderden leerlingen waren enorm in hun sas met het afscheidscadeau dat ze kregen, te weten het boek ‘Schiedam! Stad in beweging’ van oud-wethouder en fotograaf Adri Reijnhout en journalist en tekstschrijver Kor Kegel. Het boek kwam in december al uit.

Stichting de Groot Fonds maakte het mogelijk dat de Schiedamse onderwijskoepels en -organisaties voor het basisonderwijs voldoende boeken beschikbaar kregen om aan het eind van het schoolseizoen mee te geven aan alle leerlingen van de groepen 8. Als afscheidscadeau. De scholieren gaan immers na de zomer naar het middelbaar onderwijs.

De distributie van de boeken verliep via Stichting Primo, de onderwijskoepel voor het openbaar basisonderwijs in Schiedam. Van hier gingen vele exemplaren ook naar de rooms-katholieke, protestants-christelijke en islamitische scholen. Stichting de Groot Fonds vindt het belangrijk dat de leerlingen die het basisonderwijs uitstromen gestimuleerd worden zich in Schiedam te blijven verdiepen. Het Schiedamse fotoboek zal zeker prikkelen.  

Dat blijkt!  Het afscheidscadeau maakte heel veel scholieren blij. Maar niet alleen de kinderen. “Dit zullen mijn ouders ook heel mooi vinden!” zei een meisje op de openbare basisschool Loep in Groenoord. En op de Daltonbasisschool De Klinker in Woudhoek zei een jongen: “Het gemeentearchief moet dit goed bewaren. Want de stad Schiedam is in tien jaar al veel veranderd, staat in dit boek, en als het zo doorgaat bestaat heel veel van de gebouwen over honderd jaar niet meer!” 
“Het is een tijdsdocument”, zei De Klinker-directeur Hans Loendersloot gisteren in het Nieuwe Stadsblad.