Anita van Dijk overleden

20-05-2016 Nieuws Redactie

Foto's: politie Schiedam

ROTTERDAM - Anita van Dijk, de Schiedamse krantenbezorgster die op vrijdag 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is vandaag aan haar verwondingen bezweken. Ze overleed in het ziekenhuis in het bijzijn van haar familie. Ze is 51 jaar geworden.

Een onbekende man stak Anita van Dijk vroeg in de ochtend van die dag neer op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse en liet haar zwaargewond achter. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand was en bleef kritiek. De politie formeerde dezelfde dag een Team Grootschalige Opsporing dat met twintig mensen onafgebroken naar de dader zoekt.

Agenten hielden buurtonderzoeken en ondervroegen getuigen en omwonenden. Rechercheurs van de Forensische Opsporing kamden de directe omgeving uit naar sporen en duikers van het arrestatieteam doorzochten het water aan de Pasteursingel. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht voor dit ernstige misdrijf.Gerelateerd