Antoinette Laan nieuwe wethouder

16-03-2021 Nieuws Kor Kegel

Antoinette Laan heeft in Rotterdam wethouderservaring opgedaan en leerde ook het politieke handwerk op het Binnenhof kennen. Foto: VVD

SCHIEDAM – Fahid Minhas en Antoinette Laan gaan stuivertje wisselen. Als de Schiedamse wethouder Minhas morgen voor de VVD in de Tweede Kamer wordt gekozen, zal het zittende Kamerlid Laan het Binnenhof verlaten om naar Schiedam te komen – als wethouder, als opvolgster van Minhas.  

Dat zegt iets over de gelijkwaardigheid van bestuurlijke functies en ook iets hoe mensen in een nieuwe functie weer een uitdaging kunnen zien. Antoinette Laan-Geselschap was eerder als wethouder, in buurstad Rotterdam.  

De VVD-Schiedam is blij een ervaren vervanger voor Minhas te hebben klaarstaan. “Antoinette kent de dynamiek van het wethouderschap en de politiek en ze heeft een behoorlijke dosis humor, dat is een mooie combinatie voor onze stad en de VVD. We zijn dan ook erg blij dat zij op ons voorstel is ingegaan en we zullen haar met open armen ontvangen. Zeker in het laatste jaar waarin we naar de gemeenteraadsverkiezingen toewerken, is het belangrijk om een zichtbare wethouder te hebben. Antoinette kan het als geen ander”, aldus Onno Spek, fractievoorzitter van de VVD in de Schiedamse gemeenteraad.  

Dat Minhas misschien naar Den Haag vertrekt, geeft hem een dubbel gevoel: “Ik heb de afgelopen drie jaar als wethouder alles gegeven om van Schiedam een betere en mooiere plek te maken.” Dat neemt volgens hem niet weg dat hij de komende jaren met veel motivatie en ambitie als Kamerlid zal plaatsnemen in de Tweede Kamer, als de VVD genoeg zetels behaalt. “Het is en blijft natuurlijk een ongekende eer om Kamerlid te mogen worden.” 

Antoinette Laan zal met plezier het laatste jaar het wethouderschap van Minhas overnemen. Minhas staat op een dik verkiesbare nummer 26 van de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Hij zal dan op woensdag 31 maart in het parlement worden beëdigd.  

Als oud-wethouder van Rotterdam weet Laan goed wat het wethouderschap inhoudt en ze kent de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. “Fahid staat bekend als iemand die doorzet en problemen met beide handen aanpakt, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.” 
Die stijl past volgens Laan ook bij haar. “Het menselijk contact vind ik erg belangrijk en aanpakken zit van nature in mijn aard.”  

Het bestuur van de lokale VVD betreurt, maar begrijpt het vertrek van wethouder Minhas. Het bestuur prijst zich gelukkig dat Antoinette Laan bereid is gevonden de post die Fahid vervulde van hem over te nemen. Haar persoon en haar lange en veelzijdige ervaring geven het bestuur alle vertrouwen dat zij in staat zal zijn moeiteloos op de rijdende trein te springen en de ambities van de VVD voor Schiedam in de laatste fase van deze raadsperiode voortvarend mee vorm te geven.