Anton Galjé stopt in Delft

26-06-2019 Nieuws Redactie

Galjé: na acht jaar achter de microfoon tijd om te stoppen; foto: Facebook


DELFT - Een bekend 'Schiedams' gezicht neemt afscheid in Delft. Anton Galjé was gisteren voor het laatst te horen op Stadsradio Delft. In een nog niet zo grijs verleden kenden heel veel Schiedamse scholieren Galjé als hun leraar Economie.

De gepensioneerde docent presenteerde sinds 2011 (toen hij met vervroegd pensioen ging) het radioprogramma Delft Centraal, iedere dinsdagochtend. Met de redactie van de Delftse Post nam hij daar de onderwerpen door uit het nieuws.

Galjé (72) kwam op de presentatiestoel bij Stadsradio Delft via een omweg: hij was gevraagd voor het bestuur van de lokale omroep, stemde daar ook in toe, en zat voor hij het wist achter de microfoon. Zo gaat dat bij vrijwilligersorganisaties.

Ook op Spieringshoek, de school waar hij dertig jaar onderwees in handel en economie, was hij min of meer toevallig terechtgekomen, als bijbaan naast zijn studie. Op de Schiedamse scholengemeenschap was Galjé ook tien jaar afdelingsleider.

Bij de radio rolde hij van het een in het ander: Galjé ging ook het zondagprogramma Live Sport presenteren, en het maandelijkse programma Sportcafé. Galjé stopt daar nu allemaal mee, om 'van zijn vrije tijd te genieten'.Gerelateerd