Arie Villerius ligt met Corona in Franciscus

14-12-2021 Nieuws Kor Kegel

Arie Villerius was niet gevaccineerd

SCHIEDAM – ‘Antivaxxer’ Arie Villerius ligt besmet met het Coronavirus in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Het valt mee, zegt hij zelf, maar hij heeft geen idee wanneer hij weer naar huis mag. “Voorlopig niet”, zegt het gemeenteraadslid van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS).  

“Shit happens”, merkt hij op. Hij was niet tegen Covid-19 gevaccineerd. Hij maakt er geen geheim van tegen de strenge Coronamaatregelen en -voorschriften te zijn. Er sterven meer mensen aan roken dan aan Corona, staat op zijn Facebookpagina te lezen. Nu hij toch zelf besmet is geraakt, denkt hij er niet anders over. “Ik kijk er nog net zo kritisch tegenaan”, aldus Villerius.  

De 68-jarige Arie Villerius is een bekende Schiedammer. Aanvankelijk was hij winkelier op het Broersveld. Op nummer 127b had hij een handel in zonwering. In 2014 werd hij in de Schiedamse gemeenteraad gekozen voor Leefbaar Schiedam. In 2017 stapte hij over naar Gemeente Belangen Schiedam. Toen het partijbestuur besloot in 2018 niet aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen, meldde hij zich aan bij Andreas Rose en kwam hij op de tweede plaats van de kandidatenlijst van LOS. Hij werd echter voorbijgestreefd door Monique Rotteveel, die met voorkeurstemmen in de raad kwam. Na het overlijden van Rose in december 2019 kwam Villerius alsnog in het ‘stadsparlement’.