Arrestatie na explosies; motief supportersruzie?

08-05-2021 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De politie heeft gisteravond een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden, in zijn woonplaats, in verband met de explosies afgelopen week in Rotterdam. de man wordt verdacht van betrokkenheid. "Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten", aldus de politie.

In de afgelopen week werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit.

In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. "De schade was groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond", aldus de politie. Het onderzoek leidde vandaag naar de 21-jarige verdachte.

De politie benoemt het niet met zo veel woorden maar sluit ook de mogelijkheid niet uit dat het geweld komt uit kringen van voetbalsupporters. In Amsterdam was afgelopen  nacht een ontploffing, in de Balboastraat. Het café is populair bij supporters van Ajax.

Morgen staat de wedstrijd Feyenoord-Ajax op het programma. Feyenoord-supporters hebben al laten weten enkele horecagelegenheden waar zij vaak komen, te gaan 'bewaken'.

Bij de laatste training van Feyenoord van de wedstrijd, ontstond er volgens verslaggevers een grimmige sfeer tussen supporters en de Mobiele Eenheid. Daarbij werden ook aanhoudingen verricht.