Arrestatie na terreurdreiging Rotterdam

24-08-2017 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

ROTTERDAM - In het onderzoek naar de terreurdreiging gisteravond in Rotterdam, is vannacht rond twee uur een 22-jarige man aangehouden, bij hem thuis ergens in Brabant. Volgens de politie is daarmee de dreiging in Rotterdam 'uit de lucht'. 

Een concert van de band Allah-Las, dat woensdagavond in de Rotterdamse Maassilo zou worden gehouden, werd afgelast in verband met de dreiging van terreur. Het besluit daartoe viel na het ontvangen van informatie van de Spaanse autoriteiten en eigen onderzoek.

Rond twee uur vannacht vielen medewerkers van de Dienst Speciale Interventies een woning in Brabant binnen. De 22-jarige bewoner is aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord over de dreiging in Rotterdam. Er is vannacht een uitgebreide huiszoeking gedaan. 

Verschillende media melden op basis van bronnen rond het onderzoek en berichten van buurtbewoners, dat de verdachte uit Zevenbergen komt, maar de politie wil dat tot dusverre niet bevestigen.

Woensdagavond werd in de nabijheid van de Maassilo de bestuurder van een Spaanse bus aan de kant gezet. De man viel op door zijn rijgedrag. In de bus vonden agenten een aantal gasflessen. De vermoedelijk onder invloed verkerende bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Medewerkers van de Explosieven Opruimingdienst Defensie, die al ter plaatse waren bij de Maassilo, onderzochten de bus. Naast de flessen troffen zij niks aan.

De politie maakt vandaag bekend dat er geen verband is tussen de man en de terreurdreiging bij de Maassilo. De man, monteur van beroep, had voor het vervoer van de gasflessen een verklaring. Onderzoek vandaag bracht hierover geen rare dingen aan het licht. In zijn auto en woning is niets gevonden dat erop wijst dat de man betrokken was bij de terreurdreiging in Rotterdam of bij de aanslagen in Catalonië van vorige week. "Het was een geval van: verkeerde man, verkeerde plek, verkeerd tijdstip en goede politieagenten", aldus korpschef Paauw.

De tip van de Guardia Civil uit Spanje staat naar verluidt los van het geweld van afgelopen week in Barcelona en Cambrils, zo bevestigde de Rotterdamse politie vanochtend. De waarschuwing uit Spanje komt voort uit onderzoek van voor de aanslagen.Bekijk de foto's

Gerelateerd