Asbest op metrostation Stadhuis

23-10-2018 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Reizigers met de metro zijn mogelijk blootgesteld aan asbest. Op station Stadhuis wordt gewerkt en daarbij zijn asbestvezels vrijgekomen, zo bleek vanmiddag.

De RET laat nu onderzoeken of en welke risico's de reizigers en werkers daadwerkelijk hebben gelopen. Uit de bevindingen moet ook duidelijk worden of er extra maatregelen moeten worden genomen. Dat onderzoek zal volgens de RET in ieder geval 48 uur vergen. Uit voorzorg worden de filters uit de voertuigen die station Stadhuis hebben gepasseerd vervangen; de voertuigen worden ook schoongemaakt.

Gaande het onderzoek is het station vanaf vanmiddag half twee afgesloten en is het metroverkeer tussen Beurs en Rotterdam Centraal gestremd. Reizigers die naar het Centraal Station reizen om daar de metro te nemen naar Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd om in Schiedam de metro naar Beurs te nemen en daar over te stappen. Ook zijn er natuurlijk ook mogelijkheden om bovengronds tussen het Centraal Station en Beurs te reizen, via tram of vervangende bus.Gerelateerd