Beatrix had het huis niet uit gehoeven...

27-04-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Willem-Alexander werd 53 jaar geleden geboren, en niet in Schiedam... maar zou hij vandaag geboren zijn, in het Franciscus Vlietland of gewoon thuis, in de Gorzen, dan zou Beatrix of Claus hem hebben kunnen aangeven zonder de deur uit te hoeven. Digitaal.

Hij zou waarschijnlijk nummer twee zijn geweest die dit overkwam, geboren worden in Schiedam en merken dat pa of ma niet de deur uit hoeft om op het stadhuis kennis te geven van het heuglijk feit dat er weer een Schiedammer bij was gekomen.

Want wethouder Duncan Ruseler, onder meer verantwoordelijk voor de gang van zaken op het stadhuis en stadskantoor, meldde eerder deze week de eerste ouders die gebruik hebben gemaakt van de pas gecreëerde mogelijkheid om achter de computer de stad en de wereld te laten weten van de geboorte van hun kind, te hebben kunnen feliciteren.

Hij schreef ze een kaartje.

Schiedam werkte aan het mogelijk maken van digitaal aangifte van geboorte doen toen de Coronacrisis uitbrak. Daarop besloot de gemeente de invoering te versnellen.

Hoe zat het ook al weer? De geboorte van een kind moet binnen drie dagen worden gemeld aan de gemeente waar het kind is geboren. De vader of moeder doet aangifte. Als dit door omstandigheden niet kan, mag iemand anders de aangifte doen. In ieder geval één van de ouders heeft de Nederlandse nationaliteit (in het geval van Willem-Alexander klopt dat). Een afspraak maken is wel nodig. Voor wie het niet digitaal wil doen natuurlijk. Dan heb je wel Digid nodig, plus het bewijs van geboorte van de verloskundige of het ziekenhuis natuurlijk.Gerelateerd