Benieuwd naar de tunnelvisie van de Schiedammers

14-09-2017 Nieuws Redactie

Fietstunnel in de Sportlaan

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam is benieuwd naar de tunnelvisie van de inwoners van de stad. Wat kan er verbeterd worden aan de zeventien fietstunnels die de stad rijk is.

Prettige fietstunnels zijn volgens het stadsbestuur van belang om Schiedammers te laten fietsen. Wethouder Marcel Houtkamp van Verkeer & Vervoer: “We hebben zelf de tunnels goed bekeken, maar willen ook graag de mening van de fietsers horen. Veel mensen fietsen dagelijks door een of meer tunneltjes. Daarom roepen we iedereen op met ons mee te denken. De kinderen die naar school fietsen hebben vast ook goede tips. Kijk eens kritisch met ons mee, zeker nu het weer vroeger donker wordt. Fietst het fietspad goed? Is de verlichting oké? Voelt de tunnel veilig genoeg? Is het schoon of stinkt het misschien?”

De wethouder vraagt de inwoners van de stad daarom zijn of haar idee over de tunnels te geven. Dat kan via www.schiedammersmakendestad.nl. Alle fietstunnels zijn op dit forum terug te vinden met een foto van de tunnel in het licht en in het donker. Houtkamp: “We gaan, samen met Rijkswaterstaat, als partner van het programma Slimme en Gezonde stad, met de reacties aan de slag. Na deze campagne, die duurt tot 10 oktober, maken we een plan. Dus we hopen op een goede respons.”

Vanaf vandaag staan bij drie fietstunnels (Schiedamseweg, Overschieseweg en Hargalaan) grote borden met de slogan ‘Heb jij ook tunnelvisie?’ om fietsers uit te nodigen mee te denken.


Gerelateerd