Categorieën

Service

Berichtenbox alleen voor wie zich opgeeft

Berichtenbox alleen voor wie zich opgeeft
Wonen

Berichtenbox alleen voor wie zich opgeeft

  • Redactie
  • 15-09-2016
  • Wonen
Berichtenbox alleen voor wie zich opgeeft
SCHIEDAM - Vandaag is meer bekend geworden over de berichtenbox Mijn Overheid, die de gemeenten Schiedam en Vlaardingen in gebruik nemen.

Als eerste zullen de herinneringsbrieven voor het verlopen van reisdocumenten via Mijn Overheid worden verstuurd, zo maakte de gemeente Schiedam bekend. Eind dit jaar volgen dan de brieven rond de verlenging van parkeervergunningen. "In de toekomst gaan we steeds meer brieven digitaal versturen", aldus de gemeentewoordvoerder. "Maar inwoners van Schiedam en Vlaardingen kunnen er zelf voor kiezen of ze de brieven digitaal willen ontvangen."

Als de mensen in de stad niets doen, ontvangen ze de brieven in de toekomst blijvend per post. Mensen die zich opgeven, ontvangen geen post-door-de-brievenbus thuis meer, maar via het wereldwijde web. Dat scheelt in kosten en beslag op schaarse middelen, als papier en diesel.

De berichtenbox is een persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. Het is het elektronische alternatief voor de papieren post.  Als er een nieuw bericht in de berichtenbox is, ontvangen gebruikers hiervan altijd een melding per e-mail. Eind dit jaar komt ook een app beschikbaar voor de berichtenbox.