Berovingen eindigen in schieten

06-10-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Twee gewonden zijn het resultaat van twee pogingen tot berovingen in Schiedam, gisteravond en vannacht.

Dat gebeurde op de Kamerlingh Onneslaan en in de Aleidastraat.

Donderdagavond even na achten troffen agenten na een telefonische tip op de Van Ruijsdaellaan een gewonde jongeman aan. De negentienjarige Rotterdammer vertelde dat hij via een verkoopsite een afspraak had gemaakt met een jongen die zijn scooter zou kopen. Ze ontmoetten elkaar op de Professor Kamerlingh Onneslaan. In plaats van te betalen trok de ‘koper’ echter een wapen. De verkoper sloeg hem daarop in het gezicht. Het wapen ging af, maar niemand werd geraakt.

Daarop ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer een klap op zijn hoofd kreeg met het vuurwapen. De oplichter ging er zonder scooter vandoor in de richting van de Boerhavelaan. Het slachtoffer moest zich bij de huisartsenpost laten behandelen voor zijn verwonding.

Net na middernacht kwamen er bij de politie opnieuw meldingen van schoten binnen. Nu in de buurt van de Aleidastraat. Ook daar was gepoogd iemand te beroven. Een 45-jarige Schiedammer liep na zijn werk over de stoep naar huis. Op de Aleidastraat kwamen drie jongens op hem af, die geld en spullen van hem eisten. De Schiedammer deed zijn tas open om te laten zien dat hij ze niets te bieden had. Dat frustreerde een van de mannen zo dat hij het slachtoffer in zijn voet schoot. Daarna gingen de drie verdachten er vandoor. De Schiedammer werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

In beide gevallen leidde het politie-onderzoek nog niet tot aanhoudingen. De politie komt graag in contact met getuigen via T: 0900-8844 of T: 0800-7000 (anoniem). 


 
 Gerelateerd