Categorieën

Service

Betoging tegen politiegeweld zaak Winters

Betoging tegen politiegeweld zaak Winters
Nieuws

Betoging tegen politiegeweld zaak Winters

  • Redactie
  • 03-06-2016
  • Nieuws
Betoging tegen politiegeweld zaak Winters

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws: De gemeente Schiedam kijkt terug op een rustig verlopen demonstratie. "Gezien de beperkte omvang van de groep demonstranten besloot de burgemeester om een deel van de oorspronkelijke route van station Schiedam Centrum naar het Beatrixpark alsnog toe te staan." Uiteindelijk kwam het pas tussen contact tussen de autoriteiten en de demonstranten pal voor de start van de mars.

"De oorspronkelijke route was aanvankelijk niet goedgekeurd, omdat de verwachte omvang van de groep onduidelijk was en vanwege de lengte van de route", aldus de gemeente. "Een mogelijke verstoring van de openbare orde en de verkeersveiligheid alsmede de impact op de Schiedamse samenleving waren de belangrijkste argumenten voor burgemeester Lamers."


SCHIEDAM - De demonstratie tegen het politie-optreden in de zaak Mitchel Winters vindt toch doorgang. Tussen de honderd en honderdvijftig mensen zijn van het station Schiedam Centrum naar het Beatrixpark gelopen. Zij voeren spandoeken met zich mee waarin zijn protesteren tegen het politiegeweld, dat zij verklaren uit racisme. 

Familie van Mitchel Winters loopt mee. Enkele betrokkenen hielden ook voor vertrek bij het station een korte toespraak.

Burgemeester Cor Lamers had eerder vandaag gezegd een demonstratie door de stad te verbieden; hij stelde voor op het Stadserf te betogen. De organisatoren van de tocht gingen hier niet op in.