Bewustwordingscampagne Convenant Cashloos gestart

07-04-2022 Nieuws Redactie

Met een serie handtekeningen werd het convenant officieel gemaakt; foto: LinkedIn Dennis Houkes


SCHIEDAM - Gisteren is in de Spaanse Polder het startsein gegeven voor de bewustwordingscampagne Convenant Cashloos. Met de campagne worden bedrijven aangemoedigd geen contant geld meer aan te nemen en daarmee geen ruimte te bieden aan crimineel geld.

Voor de campagne hebben de gemeente Rotterdam, gemeente Schiedam, de Bedrijvenraad Spaanse Polder en de ondernemersvereniging ’s-Gravenpolder hun handen ineengeslagen. Het idee is om ondernemers aan te moedigen hun transacties zoveel mogelijk digitaal te doen én zo min mogelijk contant geld meer aan te nemen. Dit zorgt ervoor dat er voor criminelen minder mogelijkheid is om hun crimineel gekregen geld wit te wassen. Daarmee hopen de bedrijven en gemeenten te zorgen voor een veiliger bedrijventerrein.

Met de handtekeningen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, burgemeester Lamers van Schiedam, de heer Van Waveren van de ondernemersvereniging ’s-Gravenlandsepolder en de heer Weststrate, voorzitter van de bedrijvenraad Spaanse Polder, werd het convenant officieel gemaakt. De komende tijd zullen alle bedrijven in de Spaanse Polder en ’s-Gravenlandsepolder geïnformeerd worden over het initiatief en gevraagd mee te doen.