Bieb timmert aan de weg

05-07-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Bibliotheek Schiedam dingt mee naar de titel 'Beste Bibliotheek van Nederland 2016/2017'.

De bieb staat op een kandidatenlijst met andere bibliotheken in het land: die in Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), Bibliotheek Den Helder, Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), Bibliotheek Wijchen en Bibliotheek Winschoten. Deze lijst met gegadigden in de verkiezing is vrijdag bekendgemaakt door de redactie van Bibliotheekblad, een vakblad gemaakt door uitgeverij IP in Voorburg.

In de komende maanden zullen de deelnemende bibliotheken op wisselende tijdstippen bezocht worden door zogenaamde ‘mystery guests’. Die beoordelen de instellingen op de vijf criteria die de Bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury en door de voorkeur van het publiek. Om iedereen gedurende een maand gericht zijn of haar stem uit te kunnen laten brengen, zullen er in die periode videoprofielen en reportages van alle zes de kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn.

Welke bibliotheek uiteindelijk de beste zal blijken, wordt eind dit jaar of begin volgend jaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement. Met de verkiezing wil Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. Behalve de Beste Bibliotheek van Nederland kiezen vakjury en publiek dit keer ook weer de Beste Bibliothecaris van Nederland, een titel die Schiedammers Jan van Bergen en Henegouwen in 2013 ten deel viel.

Look Tv sprak met Imaan Norris over de nominatie van Bibliotheek Schiedam, te zien in het bijgaande filmpje. De communicatiemedewerker van de bibliotheek meldt daarin ook dat de restanten van de inrichting van de bieb aan het Stadserf, inclusief de kantoren die vorige week zijn verhuisd naar het Wennekerpand, morgen en overmorgen worden verkocht aan geïnteresseerden.


Gerelateerd