Categorieën

Service

Blozo wint MVO-trofee 2019

Blozo wint MVO-trofee 2019
Nieuws

Blozo wint MVO-trofee 2019

  • Advertentie
  • 01-11-2019
  • Nieuws
Blozo wint MVO-trofee 2019

VLAARDINGEN - De Vlaardingse metaalwarenfabriek Blozo is op gisteren uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2019. De publieksjury koos dit bedrijf uit drie finalisten tijdens het najaarsevent 'Lef loont!' van het Sociaal Economisch Netwerk MVS.

In de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen kwamen ruim honderddertig kopstukken uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en maatschappelijk veld samen voor een inspirerende middag over inclusief werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast Blozo behoorden Delta Hotel uit Vlaardingen en Facilicom Group uit Schiedam tot de finalisten. Een professionele vakjury koos hen uit de ruim twintig voorgedragen kandidaten. Het publiek stemde met 42 procent van de stemmen voor Blozo. Dit bedrijf is volgens de jury sterk op People en Profit en heeft een bewuste impact op de werkgelegenheid. “Blozo investeert in machines en houdt er rekening mee dat medewerkers met minder mogelijkheden hier ook mee uit de voeten kunnen. Dat biedt meer mogelijkheden voor inclusief werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van personeel. Blozo voegt op alle gevraagde SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelen) waarde toe.” Loodgietersbedrijf Stijnen uit Vlaardingen ontving uit handen van de juryvoorzitter, wethouder Bart de Leede van de gemeente Vlaardingen, de aanmoedigingsprijs. Was u er niet bij? Bekijk hier de aftermovie.

Duurzame initiatieven

Het was de tweede keer dat de MVO-trofee werd uitgereikt. De prijs is vorig jaar in het leven geroepen om koplopers in de regio publiekelijk te bedanken voor hun inspanningen. De winnaar van 2018 was Voscon. Ook dit jaar waren de inschrijvingen divers. Volgens de jury is het mooi te zien dat de finalisten heel verschillende bedrijven zijn. Zowel in aard als in omvang. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan overal. “De meeste ondernemers hebben een natuurlijke bescheidenheid”, zegt jurylid Desiree Curfs. “Als de jury dan doorvraagt, blijken hun verhalen vaak nog mooier dan op papier. Dat is heel verrassend. Door dergelijke voorbeelden te delen, kunnen andere ondernemers deze vertalen naar hun eigen werkomgeving. Wij hopen dat hun MVO-voorbeelden als een olievlek gaan werken.”
 

Inclusief werkgeverschap

De uitreiking van de MVO-trofee 2019 was onderdeel van het najaarsevent 'Lef Loont!' van het Sociaal Economisch Netwerk. Dit keer waren er drie gerenommeerde gastsprekers. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland sprak over ondernemen in een altijd veranderende wereld. Veel MKB-bedrijven hebben een familiecultuur, waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van oudsher kansen kregen om mee te doen. Gastspreker Job Cohen, bestuursvoorzitter van Cedris, is bij het grote publiek vooral bekend als voormalig burgemeester van Amsterdam. Hij weet als geen ander wat het maatschappelijk belang van inclusief werkgeverschap is en vertelde vanuit zijn persoonlijke ervaring. Gastspreker Rob van Arnhem is luitenant-kolonel en Categoriemanager Bedrijfskleding Rijksoverheid. Hij maakte de keten van rijksuniformen circulair. Uniformen die niet meer bruikbaar zijn, worden in de sociale werkvoorziening versneden tot herbruikbare grondstoffen. Dit is volgens hem niet alleen een nobel streven. Het levert geld op. Uiteindelijk is de slotsom dat iedere ondernemer dit zou moeten willen!




 

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →