Boa's weer aan de slag, tenminste: de meesten

31-07-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De medewerkers van Toezicht & Handhaving, die preventief in thuisquarantaine zaten, gaan morgen weer aan de slag. Het gaat om ongeveer veertig handhavers.

Van het totaal uit circa vijftig medewerkers bestaande team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam, was bij negen medewerkers besmetting met het coronavirus vastgesteld. De hele afdeling is vervolgens in thuisquarantaine gegaan.

Van de circa veertig medewerkers die preventief thuis bleven, is niemand ziek geworden, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente Schiedam. Zij gaan morgen weer aan de slag, tenminste, de medewerkers die staan ingeroosterd, de anderen volgen in de komende dagen.

De negen medewerkers bij wie besmetting met het coronavirus was vastgesteld, kunnen volgens de woordvoerder van de gemeente ook weer aan het werk of binnen niet al te lange tijd weer aan de slag. "Een aantal was ziek, maar is inmiddels hersteld. Zij kunnen dus weer werken. Een paar medewerkers zijn nog herstellende en beginnen dus iets later", aldus de woordvoerder. 

Taken werden de afgelopen weken waargenomen door boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente Rotterdam en door medewerkers van de Politie Schiedam en Irado. Gerelateerd