Bomenplant start dit najaar in Amaliapark

25-07-2022 Nieuws Redactie

In totaal worden 2.506 bomen (terug)geplant; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De komende jaren wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het Amaliapark bij de Ketheltunnel. De gemeente wil dat dit uitgroeit tot een veelzijdig groengebied voor Schiedammers en regio-genoten om dicht bij de stad van buitengewone natuur te genieten. In het najaar worden nieuwe bomen geplant.

Het Amaliapark wordt in verschillende fasen (door)ontwikkeld. Daarbij is veel aandacht voor groen. Zo worden er diverse planten, struiken, kruiden en bomen geplant. Hierbij wordt gekozen voor soorten met variërende bloeitijden waardoor het park elk seizoen een andere uitstraling heeft. De variatie maakt dat er een rijk flora- en faunasysteem kan ontstaan, volgens de gemeente. Er worden doorlopende fiets- en wandelpaden aangelegd die het Amaliapark goed toegankelijk maken vanuit de omgeving. In het park komen ook trappartijen, kunst en ‘balkons’ die uitzicht geven op het landschap.

In totaal worden 2.506 bomen (terug)geplant. Het resterende aandeel, 1750 bomen, wordt gecompenseerd met een financiële bijdrage aan het Groenfonds. In het plantseizoen 2020-2021 zijn extra bomen aangeplant, aanvullend op duizenden bollen. In het voorjaar van 2021 zijn vervolgens kruidenmengsels gezaaid. De volgende fase is in aantocht: in het najaar van dit jaar worden nieuwe bomen geplant.