Boskalis gaat Lange Haven aanpakken

20-05-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam kiest voor Boskalis als partij om gezamenlijk de beste aanpak van het herstel van de Lange Haven uit te werken. Als dat volgens verwachting verloopt, zal deze aannemer ook de renovatie zelf uitvoeren.

Deze werkwijze heet prestatie-inkoop. Via deze aanbestedingsmethode zoekt de gemeente als opdrachtgever op basis van geformuleerde doelstellingen, een deskundige partij in de markt.

Lange Haven Plus is het project om de kades van de Schiedamse gracht terug in goede conditie te brengen. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de kades een nieuwe inrichting te geven. “Zodat het goud van Schiedam weer glans als nooit tevoren”, aldus de gemeente-woordvoerder.

De gemeente en Boskalis werken nu samen de aanpak van de Lange Haven uit. Onderwerpen als planning, onvoorziene zaken, risico’s en omgevingsfactoren komen daarbij aan bod. Boskalis legt de komende weken contact met enkele nauwbetrokkenen in de omgeving van het project. Ook zullen kleine werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals metingen en locatie opnames.

Indien Boskalis en de gemeente Schiedam tevreden zijn over de plannen en de gang van zaken, zal in juli de opdracht definitief worden gegund. Vanaf september zullen de omwonenden en betrokken ondernemers op een informatieve bijeenkomst worden bijgepraat.

 


Gerelateerd